Bønnesalat med bacondressing

Ja, nu rabler det – er der nok nogen, der tænker, men jeg undgår faktisk madspild nu. Nemlig fordi jeg har stegt bacon, og i stedet for at smide baconfedtet ud, bruger jeg det i stedet for olie i min salatdressing. Det smager faktisk rigtig godt.

Ingredienser:

En håndfuld stangbønner

Lige så mange almindelige grønne bønner

Et meget lille blomkålshoved

En portion langtidsbagte tomater

Dressing:

3 – 4 spsk baconfedt, som ikke er stivnet

1 spsk hvidvinseddike

½ tsk dijonsennep

salt og peber

parmesanflager

Jeg blancherede lige bønner og blomkål i 2 minutter, så de ikke var helt rå.

Da de var blevet kolde, skar jeg dem ud i mundrette stykker og blandede dem med langtidsbagte tomater.

Så rystede jeg dressingen sammen, hældte den over, og dryssede med parmesanflager, og vupti, havde vi en helt sjov salat.

 

 

Skriv et svar