Kartoffel-bacon-cheddar-tærte

Det her er den ultimative bacon og kartoffelret, og når man så som jeg er helt pjattet med varm ost, så er der jo ikke noget at vente på. Det er bare om at komme i gang.

Ingredienser (jeg tror, den her tærte rækker til 4 personer. Vi to spiste kun det halve)

3 – 4 skrællede bagekartofler

14 – 15 tynde skiver bacon (2 pakker)

150 – 200 g revet cheddarost

peber og salt (men ikke for meget salt – baconen er også salt)

Start med at fore en stegepande eller lignende med bagepapir. Panden skal kunne gå i ovnen. man kan også bruge en lille tærteform.

Læg så bacon ud på panden, så halvdelen stikker udenfor. Sørg for at hele bunden er dækket, men at baconen ikke ligger i alt for mange lag i midten.

Læg kartofler i bunden og drys med lidt salt og peber

Fordel en god håndfuld revet ost over kartoflerne

og fortsæt med skiftevis at lægge kartofler og ost, indtil man er nået en lille smule op over kanten på panden. Drys med en smule salt og peber en gang imellem.

Luk så enderne af baconen sammen i toppen.

Læg et låg på for at forhindre, at baconen krymper under bagningen. Låget skal kun dække midten, – der hvor baconskiverne er samlet.

Sæt panden i ovnen ved 175 grader i 2½ time. Den sidste halve time kan man godt fjerne låget.

Vend tærten ud og fjern det nederste bagepapir. Server den med en god salat. Vi fik coleslaw. Man kunne med fordel have skåret en porre i tynde ringe og lagt dem mellem lagene. Det ville tilføje retten en lidt mere nuanceret smag – ud over bacon og ost – altså.

 

 

Skriv et svar