Herregårdskage

En god gammeldags kage, som de fleste kan lide, og som ikke kræver den store konditoruddannelse. Det er en lys kagebund med kokos-marengs ovenpå

Ingredienser:

Til selve kagen:

250 g smør eller margarine

300 g sukker

3 æggeblommer

1 tsk bagepulver

400 g hvedemel

2½ dl mælk

Til toppen:

3 æggehvider

250 g flormelis

125 g kokosmel

Smør/ margarine skal gøres blødt, inden det røres med sukkeret, indtil det er hvidt. Jeg må indrømme, at min dovenskab fik mig til at bruge håndmixeren. Æggeblommerne røres så i en ad gangen, og mel og bagepulver tilsættes. Til sidst røres mælken i.

Dejen fyldes i en smurt bradepande og bages ved 200 grader i ca. 15 min.

Til toppen piskes æggehviderne stive, og flormelis og kokosmel røres i. Denne klistrede masse fordeles oven på kagen.

Kagen sættes i ovnen igen ved 150 grader i ca. 20 min.

Lad kagen køle af, inden den skæres ud

 

Skriv et svar