Kuvertbrød

Jeg skulle bruge nogle kuvertbrød til min oksehalesuppe, så jeg konsulterede en af Kirsten Hüttemeiers store kogebøger, som jeg har arvet fra min svigermor. Det er faktisk ret underholdende læsning – specielt afsnittet om “Mad, som deres mand selv kan lave”. Men bortset fra det er der faktisk også mange udmærkede opskrifter i den. Og den er god som opslagsværk, på linie med Frøken Jensens kogebog.

Ingredienser:

50 g smør

1,5 dl mælk

25 g gær (½ pk)

300 – 350 g mel

1 tsk salt

Et nip sukker

1 æg  – og et til pensling

Smelt smørret og hæld mælken i. Når det er fingervarmt, hældes det over gæren, som røres godt ud. Kom salt, sukker og æg i og rør igen.

Så kommes melet i. Dejen æltes. Hold lidt igen med melet, for det er ikke sikkert, der er brug for det hele. Når dejen er fin og glat, stilles den til hævning i ca, 45 min.

Det bliver 12 kuvertbrød af den her portion, så dejen skal deles i to dele, som hver for sig formes til en kugle og rulles ud.

Hver udrullet kugle deles i 6 stykker, som rulles sammen til en slags horn. Mit øjemål var ikke rigtig godt, så de blev ikke helt lige store.

Sæt dem på bagepapir på en bageplade og lad dem efterhæve i ca et kvarter.

Brødene pensles med sammenpisket æg og bages i en 200 grader varm ovn i 10 – 15 minutter, indtil de er pænt gyldne.

 

Skriv et svar