Brød bagt i støbejernspande

Jeg er blevet helt pjattet med at bage madbrød, og så faldt jeg over en opskrift på nettet, hvor man skulle bruge en støbejernspande til at bage i. Nu er jeg altså lidt øm over mine støbejernspander, så jeg brugte bunden af min tagine – den er også af støbejern. Og efterhånden som jeg bruger udenlandske opskrifter, bliver jeg også helt glad for tørgær.

Ingredienser:

1 pakke tørgær

4½ dl lunkent vand

575 g hvedemel

2 spsk Herbes de Provence plus lidt til at drysse på

1½ tsk salt

Olie til pensling

Bland tørgæren med det lunkne vand og lad det stå i 10 min, til det begynder at boble en smule.

Bland så halvdelen af melet, salt og Herbes de Provence i, og når krydderurterne er godt fordelt, kommes resten af melet i. Dejen skal ikke æltes. Den er ret løs i det, men skal kun røres i, til den hænger sammen.

Dæk skålen med film og stil den til hævning et lunt sted i en times tid. Efter en time er den fordoblet i størrelse.

Smør lidt olie i bunden af en støbejernspande – eller som her en anden støbejerns-ting, og bred dejen ud deri.

 

Dæk den til og lad den hæve endnu en halv time. Tænd ovnen på 200 grader – eller 180 grader varmluft.

Når ovnen er varm og dejen færdighævet, smøres et tyndt lag olie på dejen og der drysses med Herbes de Provence.

Brødet bages i 35 – 40 minutter, indtil det er gyldent.

hvorefter det afkøler på en rist. Det er et dejligt brød som tilbehør til forskellige middagsretter.

 

 

Skriv et svar