Tagine med oksekød

Jeg var så heldig for nogle år siden at få en tagine i fødselsdagsgave. Det er en gryde med et spidst låg, som har sin oprindelse i Marokko. Jeg bruger en marokkansk krydderblanding, som indeholder 12 – 13 forskellige krydderier – ras el hanout hedder den – men den kan altså købes færdigblandet.

Jeg vil ikke trætte nogen med opskriften på ras el hanout, men den indeholder bl.a. nelliker, gurkemeje, peber, spidskommen, ingefær, kardemomme, kanel, koriander, muskatnød og paprika. Jeg har blandet et mellemstort glas, så jeg ikke behøver at lave en ny blanding, hver gang, jeg skal bruge det.

Ingredienser:

2 gulerødder

1 stængel bladselleri

1 løg

2 fed hvidløg

2 tomater

400 g oksekød i tern

3 tsk ras el hanout

1½ dl tomatpure

Start med blande kødet med ras el hanout og lade det stå og trække lidt.

Skær løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri  i stykker og steg det i lidt olie i bunden af taginen.

Skær tomaterne i små tern og rør dem sammen med de øvrige grønsager. Tilsæt det krydrede kød og rør godt rundt.

Tilsæt tomatpureen.

Rør igen godt og sæt låget på taginen.

Nu skal den så bare stå og passe sig selv i en times tid for svag varme. Der er ikke hul i toppen af låget, selv om det ligner en skorsten, men dampen ryger op i toppen og ned igen, så al smagen bliver indenfor.

Retten kan f.eks. spises sammen med naan-brød. Og den kan for resten også laves i en almindelig gryde med låg.

Skriv et svar