Blondies

Denne kage skal bages dagen før, den skal bruges. Tiden er god ved den. Lige når den er bagt, virker den meget fedtet (hvilket den også er), men næste dag, efter den har fået lov til at hvile, er det en kage i en helt anden liga.

Det er ikke en fejl, at der skal meget mere smør, sukker og chokolade i, end der skal mel i. Jeg tror, det er hele hemmeligheden bag den lækre konsistens, som kagen får.

Ingredienser:

290 g sukker

5 æg

340 g smør

340 g hvid chokolade

200 g mel

Korn fra en vanillestang (eller 1 tsk vanillesukker, hvis man vælger den nemme løsning)

100 g grofthakkede hindbær eller 100 g hakkede mandler – eller halvt af hvert

170 g grofthakket hvid chokolade (ja – mere chokolade)

Sådan en bunke hvid chokolade (340 g) smeltes langsomt over vandbad. Smørret smeltes. Æg, sukker og vanille piskes rigtig luftigt.

Herefter tilsættes den smeltede chokolade, det smeltede smør og det sigtede mel skiftevis lidt efter lidt, mens man vender det sammen. Der skal ikke røres så kraftigt, at man slår luften ud af dejen.

Til slut vendes den sidste grofthakkede hvide chokolade, de hakkede hindbær og/eller mandler i, og dejen hældes i en form i passende størrelse. Dejen hæver en lille smule op under bagningen.

Sæt kagen i ovnen ved 160 – 170 grader i ca. 40 min. Stik i kagen. Når en træpind ikke længere kommer op med flydende dej på, men kun er lidt “snasket”, er kagen færdig.

Lad kagen køle af, og modstå fristelsen til at spise af den med det samme. Den vinder adskillige banelængder ved at vente til dagen efter.

 

Den her opskrift har jeg fået inspiration til hos Anne au Chocolat

Skriv et svar