Grillet avocadobombe

Det her lød så underligt, at jeg var nødt til at prøve. Jeg læste på internettet om en grillet avocado med bacon udenom og ost indeni. Jeg syntes, ost lød for almindeligt, så jeg fandt på noget andet at stoppe indeni.

Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg havde forventet, når man grillede en avocado – ville den smelte – eller ville den smage underligt – eller ….. Så jeg var nødt til at prøve.

Jeg blev inspireret af 80-ernes uundgåelige avocado med rejefyld og komponerede noget fyld af rejer, chili, hvidløg og parmesan, og så rigeligt bacon udenom.

Ingredienser:

2 avocadoer

4 rå tigerrejer

1 rød jalapeno

1 fed hvidløg

1 spsk groft revet parmesan

1 stænk citronsaft

10 – 12 skiver bacon

Jeg havde rejerne i fryseren, så de skulle selvfølgelig først tøes op.

Rejerne pilles og steges eller koges et par minutter for at sikre, at de ikke er rå, når man har grillet avocadoen. Så hakkes de fint sammen med chili og hvidløg, og det hele blandes med parmesanen og en lille smule citronsaft. Avocadoen halveres, stenes tages ud og skallen fjernes.

Fyldet fordeles i hullerne, hvor stenen har været.

Avocadoen lukkes sammen om fyldet og pakkes ind i 5 – 6 skiver bacon. Den skal være helt dækket.

Så tager man sin lille “tennisbold” og lægger den på grillen – man kan også stege den på en stegepande. Den skal stege, indtil baconen er stegt sprød. På grillen tog det ca. ½ time – på indirekte varme – og så lige en tur på den direkte varme til sidst.

Og nej – den hverken smeltede eller smagte underligt. Det her er blevet et nyt hit på linie med de grillede hvide asparges.

 

Skriv et svar