Guacamole

Jeg kan vældig godt lide avocado. Mit problem er, at de ofte er pakket med fire – fem stykker sammen, og jeg skal egentlig ikke bruge mere end en den dag, jeg køber dem. De er for resten heller ikke altid modne på samme tid. Så ligger resten og venter på, at jeg får mig taget sammen til at lave guacamole.

Jeg bruger:

2 – 3 avocadoer (alt efter, hvor mange jeg har)

2 knuste fed hvidløg

saften af en halv citron

lidt salt

evt. 2 spsk. creme fraiche  eller lignende

Start med at skære avocadoerne midt over og tage stenene ud. Tag så kødet ud af avocado-skallerne og mos det med en gaffel, til det er næsten helt jævnt. Tilsæt citronsaft og knust hvidløg og salt og rør det hele godt sammen.

Jeg kan godt lide at tilsætte et par spsk. creme fraiche, men det er ikke spor nødvendigt.

 

Dette er en ret mildt krydret version. Hvis den skal være mere spicy, kan man tilsætte hakket rødløg, koriander og måske lidt chili.

Skriv et svar