Snegle i svøb

Vi elsker snegle i min familie. Ikke de brune dræbersnegle i haven altså. Men vinbjergsneglene, som også bor der, får lov til at leve. Ikke fordi vi har tænkt os at høste dem og koge dem, men fordi de er flotte. Vi køber snegle på dåse i stedet for.
Disse snegle kan bruges som forret, men det er en kraftig forret, så hovedretten behøver ikke være ret stor.

Til 2 -3 personer skal bruges:
1 dåse med 2 dusin snegle
1 bakke champignons
Hvidløgs/persillesmør (det skal være lavet af “rigtigt” smør – ikke blandingsprodukter – forklaring følger)
Skiveskåret bacon

Stilken fjernes fra champignonerne og der stoppes en eller to snegle ned i hullet (det kommer an på, hvor store champignonerne er)


Så lægges der en pæn klat hvidløgs/persillesmør oven på sneglene

og der vikles en halv skive bacon rundt om hver champignon med snegl og smør indeni.

De sættes i et ildfast fad, som sættes i en varm ovn ved 200 grader indtil baconen er nogenlunde sprød ovenpå. De rygende varme snegle serveres med en god flute til at suge det smeltede smør op med.


Forklaringen på, at det ikke må være et blandingsprodukt, er, at det har en tendens til at ”eksplodere”, når det bliver rigtig varmt. Jeg har prøvet det, og ovnen bliver forfærdelig griset til, hvis sneglene springer op i loftet. Siden jeg prøvede det, har jeg brugt Lurpak, og det eksploderer ikke. Det smager desuden også meget bedre.


Tip:
Hvis der er nogen i selskabet, der ikke bryder sig om at spise snegle, så kan man bare udelade sneglene i nogle af champignonerne og så ellers bage dem lige som de andre – det smager skam også fortrinligt.

Skriv et svar