Friturestegt is

Til Nytårsaften bestilte min mand friturestegt is. Den udfordring tænkte jeg lidt over, men selvfølgelig kunne jeg ikke lade den ligge.

Jeg startede med at lave en vanilleis. Hertil følger opskriften senere.

Jeg kørte isen i ismaskinen, hvorefter jeg frøs den ned i halvkugler i en form. Da de var helt frosne samlede jeg halvkuglerne to og to ved at varme en kniv op og lige smelte lidt af overfladen, hvorefter jeg pressede to halvkugler sammen og skyndte mig at putte dem tilbage i fryseren.

Efter endnu en times tid i fryseren vendte jeg iskuglerne i mel, æg og rasp, hvorefter de kom tilbage i fryseren i endnu en time. Jeg gentog paneringen med æg og rasp yderligere to gange med mellemliggende frysetid, så det er ikke lige noget man laver spontant. Det er lidt tidkrævende.

Lige før serveringen blev iskuglerne stegt i friture ganske kort tid. Olien skal være temmelig varm, for kuglerne skal gerne tage farve hurtigt, før isen smelter helt indeni.

Det færdige resultat blev en stegt kugle, der var dejlig sprød udenpå, og når man skar den over, flød en smule smeltet is ud som en creme, mens resten af isen var intakt indeni. Meget spektakulært.

Kuglerne blev serveret med en smule skovbærsovs, som jeg havde lavet ved bare at koge lidt frosne skovbær med lidt sukker.

Desværre har jeg kun et utydeligt billede af det færdige resultat, men næste gang skal jeg nok huske at dokumentere processen undervejs.

Skriv et svar