Rillettes af gås og and

Videre med gås og and. Jeg skar lårene af og confiterede dem for at lave rillettes. Her havde jeg først smeltet overskydende fedt af og kogt fond på skrogene fra både gås og and. Så kunne jeg nemlig snyde med confiteringen, så jeg ikke kun brugte fedt, men faktisk mest fond. Og så gemme gåse- og andefedtet til at stege kartofler og grønsager i.

Ingredienser:

Gåse- og andelår

Gåse- og andefedt

Gåse- og andefond

Løg

Et par stilke timian

Hel peber

Gåselårene lagde jeg i en gryde, for der var kun to.

Andelårene lagde jeg i en høj pande. Ikke fordi min and havde 6 ben, men fordi jeg tilfældigvis havde nogle andelår i fryseren, som jeg benyttede lejligheden til også at få tilberedt.

Så lagde jeg grofthakket løg, hel peber og timian ved. En god klat afsmeltet fedt kom ved, og så blev lårene dækket af min nykogte fond. Begge dele fik lov at simre under låg i tre timer, hvorefter lårene kunne tages op,

og kødet kunne pilles fra benene. Jeg pressede kødet ned i en form, hældte lidt af kogelagen over og sluttede af med lidt afsmeltet fedt, hvorefter hele herligheden blev sat i køleskabet for at blive brugt som pålæg næste dag.

 

 

 

 

 

Skriv et svar