Moules frites

Det er værre pillearbejde at pille muslingerne ud af skallerne, og affaldsbjerget er meget større end den mængde, man får at spise, men det kan nu noget. Det er en af de øvelser, jeg gerne laver, når jeg er alene hjemme, for jeg er den eneste muslingefan i huset.

Ingredienser:

1 kg friske blåmuslinger

2 fed hvidløg

100 parmaskinke

1 porre

1 rød chili uden kerner

1 spsk olie

2 dl hvidvin

1 dl fløde

Pommes frites

Muslingerne renses, og de, der ikke lukker sig, skal kasseres, for de er døde.

Hvidløg, chili, porre og skinke skæres i små tern og svitses i olien i en stor gryde, hvor der også er plads til muslingerne.

Hvidvinen hældes i, og det hele koger et par minutter,

inden muslingerne plaskes i gryden.

Gryden rystes nogle gange, så alle muslingerne får glæde af de gode smage, der også er i gryden.

Når muslingerne har åbnet sig, tages gryden af varmen og muslingerne tages op. De, der ikke har åbnet sig, skal kasseres. Fløden hældes i gryden og koges et par minutter. Muslingerne serveres med pommes frites og jeg foretrækker suppen ved siden af. Man kan også hælde den tilbage over muslingerne, men den er lettere at spise, hvis man ikke gør det.

 

 

 

Skriv et svar