Gorgonzolasauce

Jeg havde købt et stykke gorgonzola, som jeg skulle bruge til en pizza, men der var et stort stykke til overs, og så tænkte jeg: “Hvorfor ikke prøve at lave en gorgonzolasauce?” Så det gjorde jeg.

Ingredienser:

10 g smør

1 fed hvidløg

En stængel rosmarin

2 dl fløde

1 tsk citronsaft

100 g gorgonzola

1 spsk revet parmesan

salt og peber

Smelt smørret i en gryde og steg hakket hvidløg og rosmarin et par minutter. Det skal endelig ikke blive brunt. Hæld fløde og citronsaft i og lad det simre i 5 minutter, indtil det tykner en smule.

Skru helt ned, smuldr gorgonzolaen i gryden og kom parmesan i. Lad osten smelte. Smag til med salt og peber.

Saucen smagte helt forrygende til et godt stykke oksekød.

 

Skriv et svar