Ekstra blød focaccia

Jeg har fået denne opskrift af en kollega, som sagde, at brødet blev meget blødt og lækkert, så det måtte jeg da prøve. Det skyldes sandsynligvis den uhæmmede mængde gær, der skal i, men det blev faktisk dejlig blødt. Dog havde den øverste skorpe sluppet brødet, så måske vil jeg forsøge mig med en lidt mindre gærmængde næste gang. Men smagen var fin.

Ingredienser:

50 g gær

8 dl vand

2 spsk salt

ca. 900 g mel

groft salt, krydderier og olie til toppen

Brug en stor skål, for dejen hæver meget. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt. Kom så ca. halvdelen af melet i og rør rundt med et piskeris. Når alle klumpet er væk, kommes resten af melet i, og det røres godt med en træske. Det kommer til at ligne havregrød, men det skal man ikke tage sig af.

Dæk skålen til og lad dejen hæve i mindst 4 timer.

Varm ovnen op til 250 grader. Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir.

Drys med salt og krydderier – jeg brugte herbes de provence.

Bag brødet ved 250 grader i 10 min. Tag det ud, pensl med olie og sæt det tilbage ved 200 grader i ca. 20 min.

Det hæver voldsomt under bagningen. undervejs lignede det nærmest en fodbold, men det gik lidt over, da det kom ud af ovnen.

Som man kan se, har den øverste skorpe sluppet, så der er hul, men det gik aldeles ikke ud over smagen.

Skriv et svar