Cannoli

Leave the gun – take the cannoli. Et af de mest berømte citater fra Godfather. Her er dog ingen skydevåben indblandet – kun mine cannoli-rør, som jeg fandt i en italiensk køkkenudstyrsforretning for nogle år siden, og som jeg da selvfølgelig måtte eje. Det tod lang tid, før jeg fik dem i brug, men nu lavede jeg jo ricotta, og så var det jo nærliggende at bruge noget af det til cannoli-fyld.

Ingredienser:

250 g hvedemel

20 g sukker

1/4 tsk salt

45 g smør, skåret i små tern

3/4 dl marsala-vin

1 æg

æggehvide til pensling

Masser af olie til kogning

Fyld:

250 g ricotta

50 g flormelis

lidt revet chokolade til pynt

Hæld mel, sukker, salt og smør i en foodprocessor og kør, indtil smørret er findelt. Hæld marsala-vin og det hele æg i og kør, indtil dejen samler sig. Form dejen til en kugle og lad den hvile tildækket i en times tid.

Rul dejen tyndt ud og udstik runde stykker, som passer i størrelsen til cannoli-rørene.

Tag cannoli-rørene og pensl dem godt med olie.

Læg nu en rund skive dej omkring hvert rør og lim sammen med æggehvide.

Kog nu rør med dej i olie, indtil kagerne er gyldne og sprøde. Hold godt øje, for det går lynhurtigt.

Det er lidt arbejdskrævende, for man kan kun lave tre ad gangen, når man kun har tre rør, så man må pille de færdige kager af rørene, pensle med olie og sætte nogle nye på, koge dem osv., indtil man har brugt al dejen.

Når kagerne er kølet af rører man ricottaen med flormelis og fylder det i rørene. Til sidst pynter man med chokolade eller nødder. Men kan også komme chokoladespåner i fyldet.

 

Skriv et svar