Løgsauce

Jeg kan godt lide smagen af løg, men jeg er ikke så meget for at tygge i dem, hvis de ikke er helt møre. F.eks. bliver jeg direkte skidt tilpas, hvis der er løgstykker i frikadeller. Hos mig, bliver løgene revet, hvis de skal i fars. Nå, men tilbage til saucen. For at undgå løgstykker i saucen, blendede jeg den selvfølgelig.

Ingredienser:

3 – 4 løg (der må gerne være flere slags)

1 porre

3 fed hvidløg

Smør eller olie til stegning

1 dl hvidvin

2 dl fond (grønsagsfond virker fint, men andet kan bruges)

salt og peber

Varm olie eller smør op i en gryde. Skær alle løgene og porren i skiver.

Svits løgene i gryden, indtil de falder sammen. De skal være bløde men ikke brune. Drys med salt og peber.

Hæld hvidvin på og lad alkoholen dampe af. Hæld herefter fond i gryden.

Læg låg på gryden og lad det koge i 10 minutter.

Man kan bruge saucen, som den er nu – måske jævnet lidt, men jeg smed den i blenderen. Så behøvede jeg heller ikke jævning, for det klarede løgene.

Smag til med salt og peber – måske et par dråber citron – eller lidt chili. Saucen har en lidt mystisk bleggrøn farve – man kan give den en sjat kulør, hvis man er sart, men jeg synes ikke, det gør noget, at man kan se, hvad det er, man spiser.

Skriv et svar