Knuste kartofler

Der er ingen ende på måderne, man kan tilberede kartofler på. Her kan man også få afløb, hvis man skulle gemme på nogle aggressioner – eller måske har haft en lidt dårlig dag. Dog skal man ikke lade sig rive for meget med, for det er ikke kartoffelmos, vi laver.

Ingredienser:

500 g små kartofler

salt

2 spsk smør

1 spsk olie

2 fed knust hvidløg

1 spsk hakket persille

Vask kartoflerne og kog dem med skræl i vand med salt. Smelt smørret, bland det med olie, knust hvidløg og hakket persille. Tænd ovnen på 200 grader.

Hæld vandet fra kartoflerne, når de er kogt, og lad dem dampe tørre. Hæld dem i et ovnfast fad og knus dem let med bunden af et glas eller lignende.

Hæld nu det smeltede kryddersmør over kartoflerne. Sørg for, at der kommer noget på dem allesammen.

Sæt kartoflerne i den varme ovn i ca. 10 – 15 minutter, indtil de er blevet sprøde i kanterne.

 

 

 

Skriv et svar