Chipotle tværreb med orzo

Jeg havde nogle dejlige stykker tværreb, og det er ikke noget kød, man kan skynde på. Så nu da det alligevel skulle have lang tid, kunne jeg jo lige så godt putte det i slowcookeren om morgenen – så var det klart til aftensmaden.

Ingredienser:

4 stykker tværreb

salt, peber og olie til bruning

2 små gulerødder

2 stængler blegselleri

1 mellemstort løg

3 fed hvidløg

2 spsk mel

4 chipotle chilier i adobo sauce (fra dåse)

2 tsk af saucen fra chilidåsen

2 dl rødvin

2 dl bouillon

2 laurbærblade

Tilbehør:

1 dl orzo (eller anden småkornet pasta), kogt i letsaltet vand

lidt tomater og champignons, ristet i lidt olie

Chipotle chili i adobo sauce køber jeg på dåse. Der er flere chili i, end man skal bruge på en gang, så resten fryser jeg ned.

Drys salt og peber på kødet.

Brun det i en gryde. Årsagen til, at jeg ikke bruner direkte i slowcookeren, er, at den er af kramik, og det kan mit induktionskomfur ikke håndtere.

Læg kødet i slowcookeren sammen med alle andre ingredienser (undtagen tilbehøret). Spæd evt. med mere bouillon, så kødet er dækket

Sæt slowcookeren på low, og lad den stå i 8 timer.

Kog pastaen. rist lidt tomater og champignons og bland det i – evt. sammen med en klat smør.

Server. Det er så mørt, at benene kun er til pynt. Og saucen giver et spark.

 

 

Skriv et svar