Lonzino – lufttørret svinemørbrad

Nu er der gået tørring i den igen. Jeg har næsten altid et eller andet liggende og tørre i dryage-poser i køleskabet. Mest fordi jeg ikke lige har et egnet sted at hænge tingene til tørring. Vi elsker de her tørrede kød-ting, som italienerne laver. Det smager så godt til et glas vin sammen med et stykke god ost.

Ingredienser:

1 svinemørbrad – min var på 600 g, men den må meget gerne være lidt større

20 g salt (må godt være nitritsalt – hvis man da ikke vil bruge det)

1 spsk knuste peberkorn

2 – 3 knuste enebær

1 finthakket laurbærblad

Bland salt og krydderier.

Afpuds mørbraden

og vend den i saltblandingen.

Kom den i en plastikpose – eller vakuumpak den,

og læg den i køleskabet i 2 døgn.  Tag den ud af posen og skyl alt saltet af under rindende koldt vand. Hvis man nu har et tørreskab eller et skur med god udluftning, hvor der ikke kommer dyr og den slags, kan man hænge den til tørring der, men det har jeg ikke, så jeg pakkede den i en dryage-pose og lagde den på en rist i køleskabet.

Nu skal den så ligge der, indtil den har tabt ca. 30% af sin vægt. Jeg vejede den, da jeg lagde den til tørring, og så vejede jeg den en gang om ugen. Da der var gået 4 uger, havde den tabt den vægt, den skulle, og jeg pakkede den ud og skar nogle tynde skiver. Det var ventetiden værd.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar