Boxty – irske kartoffelpandekager

Der er så mange måder at bruge en rest kartoffelmos på. Denne er en af dem. Jeg har i en af de utallige madudsendelser, jeg ser, set det lavet, så jeg skulle jo også prøve.

Ingredienser:

Lige dele f.eks.150 g af hver:

Kartoffelmos

Rå, revne kartofler

Mel

1 æg

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

ca. 1½ dl mælk – eller kærnemælk – hvis det skal være helt korrekt

Smør eller olie til stegning

Bland kartoffelmos og revne kartofler med mel, salt og bagepulver. Rør æg og mælk i og rør det til en jævn dej.

Varm en pande op med smør og/eller olie og sæt dejen i klatter. Bag dem på begge sider i alt 15 min, indtil de er gennemstegte og gyldne.

Jeg må indrømme, at de i smagen ikke var særlige forskellige fra andre kartoffelpandekager, jeg har lavet, men nu har jeg prøvet det.

 

Skriv et svar