Chiliolie

Min mand dyrker stadig chili, og høsten kan sommetider tage pusten fra mig. Jeg forsøger at finde anvendelse for alle chilierne, for jeg vil jo helst ikke lade dem gå til spilde. Nu har jeg så prøvet at lave krydderolie. Jeg har lavet lidt forskellige sammensætninger af chili og krydderurter for at prøve mig frem.

Ingredienser:

1,2 l olie – oliven eller raps – eller noget helt tredie

Chili af forskellig sort. Jeg havde jalapenos, lemonchili og så en sort, som jeg ikke kan huske navnet på.

Forskellige krydderurter. Jeg brugte rosmarin, salvie, laurbær og oregano

Evt. et enkelt fed hvidløg

Jeg startede med at plukke krydderurterne i haven og så skylle dem grundigt. Chilierne blev også skyllet, og det hele blev lagt til tørre på et viskestykke, indtil der ikke var mere vand på dem.

Så målte jeg, at der i de flasker, jeg havde tænkt mig at hælde olien på, kunne være 3 dl, så jeg hældte 3 dl olie en en gryde og kom jalapeno og oregano i. Chilierne fik lige et lille rids med en skarp kniv.

Gryden blev langsomt varmet op, og olien fik lov til at syde lidt omkring chili og krydderurter i et kvarters tid. Det må endelig ikke stege, så varmen skal være lav.

Jeg lavede tre kombinationer mere:

Sorte chili og rosmarin, – her sneg jeg et enkelt hvidløgsfed med

Lemonchili og salvie og til sidst

jalapeno og laurbærblade

Når olien havde simret, hældte jeg den på flasker sammen med chili og urter.

Nu skal de bare stå og trække nogle dage, før jeg kan bruge dem til salatdressing eller til at stege i.

Skriv et svar