Hakkebøf med rød pebersauce

Peberfrugter kan bruges til alverdens ting. Specielt de røde kan jeg godt lide. En 80’er klassiker er farserede peberfrugter, men jeg nøjes med at fylde en skive af peberfrugten og så putte resten i saucen.

Ingredienser:

500 g hakket oksekød

1 dl mælk

2 spsk rasp

1 æg

salt og peber

1 fed hvidløg

1 nip chiliflager

3 røde peberfrugter (af en pæn størrelse)

1 lille løg

1 fed hvidløg

1 spsk koncentreret tomatpure

1 dl fløde

1 dl vand

evt. citronsaft

Olie til stegning

Læg to af peberfrugterne under grillen i ovnen – eller brænd dem på en anden måde – de skal være sorte. Læg dem i en skål og læg låg på, mens de køler af.

Rød raspen ud i mælken og lad det stå et par minutter. Rør så en fars af kød, rasp/mælk, æg, knust hvidløg, chiliflager og salt og peber.

Skær den sidste peberfrugt i skiver (gem endeskiverne) og fyld skiverne med farsen. Tryk det godt ned.

Steg bøfferne på en varm pande i lidt olie.

Endeskiverne af den sidste peberfrugt hakkes sammen med løg og hvidløg og steges på en pande, der kan rumme saucen og bøfferne til sidst.

De grillede peberfrugter befris for skind og kerner og skæres lidt i stykker. Så blendes de sammen med løg og peberfrugt, som lige er stegt.

Den mos, der kommer ud af det, hældes på panden og tilsættes tomatpure, fløde og vand. Smages godt til med salt og peber – og hvis man synes smagen er lidt for sød i det, kan man prøve at komme lidt citronsaft i. Til sidst drysses lidt revet parmesan over bøfferne.

Skriv et svar