Chokolade-cookies

Jeg havde en del chokolade liggende fra jul, og for at undgå, at det blev for gammelt, måtte jeg jo bruge det. Så jeg lavede nogle cookies. Jeg brugte lys chokolade, men næste gang vil jeg nok bruge mørk, så de ikke blive helt så søde. Men de smagte godt alligevel, og de blev spist allesammen.

Ingredienser:

225 g smør (skal have stuetemperatur)

100 g sukker

250 g brun farin

2 tsk vanillesukker

2 æg

375 g hvedemel

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

300 g chokolade.

Jeg brugte lyse overtræksknapper fra Odense, men skulle have brugt mørke, synes jeg

Smør, sukker og farin skal røres godt sammen i en skål. Jeg brugte håndmikseren.

Kom æggene i et ad gangen og rør til sidst resten af ingredienserne minus chokoladen i.

Det allersidste, der skal i, er chokoladen, som også røres godt ind i dejen.

Hvis man har en iskugleske, kan man bruge den til at lave kugler af dejen og sætte på bagepapir på en bageplade.

Jeg syntes, min iskugleske lavede for store kugler, så jeg trillede dem i hånden i stedet for.

Husk at sætte dem med god afstand, da de jo løber ud under bagningen. Bages ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Skriv et svar