Svinemørbrad i sennepssauce

Som jeg før har sagt, så kan svinemørbrad laves på utallige måder. Den kan helsteges eller skæres i bøffer, eller måske bruges i en wok-ret . Kun fantasien sætter grænser. Her har jeg skåret den i bøffer, pakket dem i bacon (selvfølgelig) og så ladet dem simre lidt en en dejlig fløde-sennepssauce.

Ingredienser:

1 afpudset svinemørbrad

2 tsk sød sennep

1 pk bacon i skiver

salt, peber

½ bk champignons

1 gul peberfrugt (andre farver kan bruges)

1 skalotteløg

1 dl hvidvin

1 dl fløde

½-1 spsk dijonsennep

lidt timian

Start med at skære mørbraden ud i bøffer i den tykkelse, man nu synes. Smør lidt sennep på et stykke bacon og pak en bøf ind i det. Hold baconskiven fast med en tandstikker eller lignende.

Brun mørbradbøfferne på en pande, som har sider, der er høje nok til også at rumme saucen.

Tag kødet af panden og steg nu hakket løg og champignons og peberfrugt i skiver.

Hæld hvidvin på og lad det koge næsten væk, før fløden hældes på. Smag til med dijonsennep, salt og peber og læg bøfferne tilbage i panden – husk at fjerne tandstikkerne først – de er ikke til at tygge.

Lad retten simre i ca 10 min. Bøfferne skal helst ikke have for meget, så de bliver tørre.

Retten kan serveres med små ovnbagte kartofler eller lignende.

Skriv et svar