Flødekartofler med spinat og hvide asparges

Min lokale brugs havde et tilbud, jeg ikke kunne afslå. 5 kg hvide asparges til næsten ingen penge. Jeg måtte købe dem. Det næste blev så at få dem brugt. Jeg gik hjem og vakuumpakkede dem i passende portioner, og så opbevarede jeg dem i køleskabet, De blev alle spist, uden at de (eller vi) blev dårlige, men de varede hele asparges-sæsonen. Nogle af de ting, jeg prøvede at bruge dem til, behøver vi ikke snakke mere om, men dette fad med en variation over flødekartofler, vil jeg godt fortælle om.

Ingredienser:

½ bk champignons

1 spsk olie

2 – 3 mellemstore kartofler

6 hvide asparges

en håndfuld revet parmesan

en håndfuld frisk sipnat

1 – 2 dl fløde (samvittigheden bestemmer fedtprocenten)

Salt og peber

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.

Skræl asparges og skær den nederste del fra.

Skær champignons i skiver og svits dem kort i olien på en pande.

Skyl spinaten og skær den lidt i stykker.

Læg kartofler, champignons, spinat og asparges lagvis i et ovnfast fad.

Sidste lag skal være kartofler. Drys med salt og peber og hæld fløden over.

Sæt fadet i ovnen ved 180 grader i en lille time. 10 minutter før, de er færdige, drysses parmesanen over, og fadet sættes tilbage i ovnen i de sidste ti minutter.

 

Skriv et svar