Langtidshævet valnøddebrød

Jeg var kommet til at købe en hel masse valnødder, og noget skulle jeg jo bruge dem til. Jeg har flere ideer, men foreløbig er det blevet til dette valnøddebrød. Det er så enkelt – ingen æltning – bare man husker at røre dejen sammen i god tid.

Ingredienser:

5 g gær

5 dl vand

100 g hakkede valnødder

100 g hvid hvede eller grahamsmel

450 g hvedemel

2 tsk salt

Rør alle ingredienserne sammen til en ret så klistret masse. Det er her, man bliver glad for, at dejen ikke skal æltes. Læg låg eller film på skålen og lad dejen stå og hæve på køkkenbordet 10-12 timer. Jeg lavede dejen om aftenen og bagte brødet til morgenmad.

Stil en Rømertopf, støbejernsgryde eller andet med låg på, som kan tåle varmen, ind i ovnen og tænd ovnen på 220 grader. Lad den varme op en halv times tid.

Tag imens dejen ud på et meldrysset bord og vend den et par gange med en dejskraber. Når ovnen og gryden er varm, tages gryden ud, og brødet vippes over i. Låget lægges på, og gryden sættes tilbage i ovnen i ca 30 min. Så tages låget af og brødet bager videre i ca 15 min. Hold øje med, at det ikke bliver for mørkt.

Tag brødet ud og læg det til afkøling på en rist, før der kan skæres skiver af det.

 

Skriv et svar