Mega-ravioli med bolognesefyld

I stedet for at hælde Bolognese-saucen over pastaen fik jeg den vilde ide at putte den indeni. Altså blev det til ravioli med bolognesefyld. Ideen var ikke så vild endda. Det smagte dejligt, men jeg blev måske nok lidt overivrig for at at få mest muligt fyld i, så de blev temmelig store. Næste gang tror jeg, jeg nøjes med halv størrelse. Det vil være nemmere at håndtere.

Ingredienser:

1 portion pasta

1 gulerod

1 stængel bladselleri

1 løg

Olie til stegning

250 g skært oksekød skåret meget fint ud

1 stor spsk tomatkoncentrat

1 dl rødvin

1 tsk salt

2 dl oksebouillon

Gulerod, bladselleri og løg snittes ret fint. Man kan bruge en food-processor, men jeg gjorde det i hånden – portionen var ikke så stor. Jeg skar også kødet ud i hånden – der var heller ikke så meget.

Olien varmes op i en gryde, og grønsagerne svitses heri.

Så tilsættes kødet, og det hele bruner videre.

Tomatpure, salt, rødvin og bouillon hældes i, og der røres godt.

Så lægger man låg på, skruer ned og lader gryden simre ved svag varme så længe som muligt – mindst 2 timer. Herefter tager man gyden af varmen og lader saucen køle af. Sørg for, at den er kogt godt ind – tag evt. låget af det sidste kvarter.

Rul pastaen ud til plader og skær dem ud i kvadrater. Jeg lavede mine 13 x 13 cm – næste gang bliver det kun 6,5 x 6,5.

Læg en skefuld kødsauce på den ene halvdel af hver firkant og fold dem sammen til trekanter. Fugt kanten med vand, så de hænger sammen.

De ser ikke så store ud på billedet, men det var de altså.

Kog dem i saltet vand i ca. 5 min.

Vi fik champignonsauce med parmesan til. Og selvfølgelig ekstra parmesan til at drysse på.

 

 

 

 

Skriv et svar