Stegte sild i eddike

Jeg er ikke selv den store sildespiser, men dele af min familie er meget tæt knyttet til specielt de stegte sild i eddike, så intet julefrokostbord uden dem. Jeg har kun lavet en lille portion, for jeg vil gerne have dem allesammen spist.

Ingredienser:

4 ferske sildefileter

Rugmel, salt og peber

Smør eller margarine til stegning

1 – 2 løg

Lage:

6 dl eddike

250 g sukker

2 laurbærblade

15 hele peberkorn

Eddike, sukker, laurbærblade og peber til lagen hældes i en gryde og koges op. Når det lige har kogt, tages gryden af, og lagen køler en smule af. Den behøver ikke være helt iskold, men hvis den stadig er kogende, risikerer man, at den koger sildene, når den kommer på, og så går de helt fra hinanden.

Jeg startede med at dele sildefileterne i to, så jeg let kunne fjerne rygfinnen. Den er ikke så rar at side og tygge i, og stykkerne får også en mere passende størrelse, når man tager i betragtning, at der er mange andre ting på julefrokostbordet.

Herefter blandede jeg rugmelet med salt og peber og vendte sildene i det.

Sildene blev stegt i smør eller margarine, indtil de var gyldne,

hvorefter de blev lagt i en skål lagvis med løg,

og lagen blev hældt over de endnu lune sild. Sildene skal være dækket med lage.

Sildene skal helst stå og trække til dagen efter,

 

Skriv et svar