Krydderboller

En krydderbolle med smør bringer en tilbage til barndommen, før alt det der fuldkorn blev opfundet, og det blev næsten kriminelt at spise smør. Men disse boller smager altså dejligt – både som de er eller ristede – og med smør på.

Ingredienser:

20 g gær

1 æg

ca. 350 g hvedemel

2 dl mælk

35 g smør

1 tsk salt

½ tsk kardemomme

½ spsk sukker

Lun mælken og rør gæren ud deri. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, æg og smør – skåret i mindre tern. Til sidst hældes mel i – det kan være forskelligt, hvor meget mel, der skal bruges, men dejen skal æltes til den er blød og smidig. Jeg æltede min dej på røremaskinen i ca. 10 min. Dejen skal hæve i 30 min – tildækket.

Når dejen er hævet, deles den i 6 dele, som trilles til runde boller, der lægges på en plade med bagepapir og trykkes en lille smule flade.

Nu skal de så hæve tildækket i ca. 2 timer, hvorefter de sættes i ovnen ved 200 grader. Lad dem bage i ca 15 – 16 min, indtil de er gennembagte og gyldne.

Og så er de klar til at få smør på.

 

 

 

 

Skriv et svar