Kentucky Fried Chicken (copycat)

Jeg har fundet denne opskrift på internettet. Den hævder at være den ægte, men det gør de vel allesammen. Nu har jeg afprøvet den, og den kommer i hvert fald tæt på den ægte vare.

Ingredienser:

5 kyllingeoverlår uden rygben

2 dl kærnemælk

1 æg

2 dl hvedemel

1 tsk salt

½ tsk tørret timian

½ tsk tørret basilikum

½ tsk tørret oregano

1 tsk sellerisalt

1 tsk stødt sort peber

1 tsk sennepspulver

2 spsk paprika

1 spsk hvidløgspulver

1 tsk  stødt tørret ingefær

3 tsk stødt hvid peber

1 – 2 l olie til stegning

 

Pisk først ægget ud i kærnemælken og læg kyllingestykkerne heri i mindst ½ time.

I mellemtiden blandes melet med alle krydderierne. hvis nogle af krydderurterne har for store blade, skal de først hakkes i en kværn af en slags, så det hele bliver ensartet.

Så dryppes kyllingstykkerne af og vendes i det krydrede mel.

Olien varmes op til ca. 170 grader i en frituregryde eller en gryde med tyk bund. Der skal være så meget olie, at kyllingestykkerne kan komme helt ned under.

Så steges kyllingen i 10 – 15 minutter, alt efter størrelse. Lad dem dryppe lidt af på køkkenrulle, inden de serveres – f.eks med coleslaw.

 

 

Skriv et svar