Jeg har fundet denne opskrift på internettet. Den hævder at være den ægte, men det gør de vel allesammen. Nu har jeg afprøvet den, og den kommer i hvert fald tæt på den ægte vare.
Ingredienser:
5 kyllingeoverlår uden rygben
2 dl kærnemælk
1 æg
2 dl hvedemel
1 tsk salt
½ tsk tørret timian
½ tsk tørret basilikum
½ tsk tørret oregano
1 tsk sellerisalt
1 tsk stødt sort peber
1 tsk sennepspulver
2 spsk paprika
1 spsk hvidløgspulver
1 tsk stødt tørret ingefær
3 tsk stødt hvid peber
1 – 2 l olie til stegning
Pisk først ægget ud i kærnemælken og læg kyllingestykkerne heri i mindst ½ time.
I mellemtiden blandes melet med alle krydderierne. hvis nogle af krydderurterne har for store blade, skal de først hakkes i en kværn af en slags, så det hele bliver ensartet.
Så dryppes kyllingstykkerne af og vendes i det krydrede mel.
Olien varmes op til ca. 170 grader i en frituregryde eller en gryde med tyk bund. Der skal være så meget olie, at kyllingestykkerne kan komme helt ned under.
Så steges kyllingen i 10 – 15 minutter, alt efter størrelse. Lad dem dryppe lidt af på køkkenrulle, inden de serveres – f.eks med coleslaw.