Kødpie med tomatsalat

En kødpie behøver ikke kun at være en ret, man laver, hvis man har en rest kød tilbage. Man kan også lave den, bare fordi man har lyst, og fordi det smager godt.

Ingredienser:

700 g hakket kød – jeg brugte halvt okse og halvt gris

1 rød peberfrugt

1 løg

5 brune champignons

3 fed hvidløg

2 håndfulde frisk spinat

1 jalapeno med eller uden kerner – efter smag

1 æg

1 lille dåse tomatpure

1 tsk paprika

Salt og peber

50 g revet parmesan eller Grana ost

1 rulle færdig butterdej – nej, jeg lavede den ikke selv

Tomatsalat

Frisk mozzarella

Brun kødet ad flere omgange i en stegepande. Hvis man steger det hele på en gang, kommer det til at koge i stedet.

I en anden pande steges strimlet rød peber, skivet løg, skivede champignons og hakket hvidløg og jalapeno. Spinaten skylles og tilsættes i hele blade. Ingen grund til at hakke den – den falder alligevel sammen.

Bland kød og grønsager sammen og tilsæt æg, tomatpure og paprika. Kom til sidst den revne ost i og smag til med salt og peber.

Smør en tærteform med lidt olie og hæld fyldet i.

Bred butterdejen ud over. Tryk den fast i kanten og prik nogle huller i den, så dampen kan slippe ud – og ja, jeg havde vist lidt for god tid, mens ovnen varmede op – så jeg blev lidt kunsnerisk.

Bag pien i en 200 grader varm ovn i ca. 25 minutter.

Server med tomatsalat og mozzarella.

Hvis man ikke er til mozzarella i sin tomatsalat, kan man servere den ved siden af. Jeg hælder bare et par dråber olie på og drysser med lidt oregano.

 

Skriv et svar