Brioche-sandwichboller

Hvis man trænger til en sandwichbolle, som er luftig, blød og lækker, og man ikke hænger sig så meget i, om den er sund, men mere i, om den smager godt – ja så er her svaret. En dejlig, blød brioche. Jeg har skåret lidt ned på sukkerindholdet. Ikke af sundhedshensyn, men fordi jeg ikke er så meget for, hvis bollen er for sød, når den skal bruges til sandwich – men det er jo en smagssag.

Ingredienser:

20 g gær

3,5 dl mælk

 2 tsk salt

2 tsk sukker

 ca.750 – 800 g hvedemel

2 æg

150 g blødt smør

æg til pensling

Lun mælken og rør gæren ud. Kom salt og sukker i sammen med halvdelen af melet. Så skal æggene i sammen med smørret, som man har skåret i mindre stykker. Rør det hele godt sammen og kom resten af melet i. Her kan man med fordel bruge en røremaskine, for dejen skal æltes i omkring 10 minutter, indtil den stadig er klistret, men slipper siderne af røreskålen. Skålen dækkes til og sættes til hævning i 1½ time.

Så har man fået en stor dejkugle ud af det. Jeg skulle bruge aflange sandwichboller, så jeg delte dejen i 8 stykker, som jeg rullede ud til aflange boller og lagde dem på bagepapir på en bageplade.

Så skal de dækkes til igen og hæve i en time.

Bollerne pensles med sammenpisket æg, inden de sættes i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) i ca 15 minutter.

Bollerne køles af på en rist.

Hvis man hellere vil have et brød at skære af, kan man komme den samme dej i 2 franskbrødsforme og bage dem i 30 min.

 

 

 

Skriv et svar