Gratinerede rosenkål

Rosenkål er noget, som deler vandene. Mange bryder sig ikke om dem, mens andre elsker dem. Jeg vil vove den påstand, at denne udgave kan omvende de fleste. Men der er jo også både bacon og ost i!

Ingredienser:

200 g rosenkål

lidt olie til stegning

1 pk bacontern

2 fed hvidløg

1 dl fløde

Salt og peber

1 dl revet cheddar

½ dl revet parmesan

Start med at stege baconternene på en pande, indtil de er gyldne. Panden skal kunne gå i ovnen. Tag dem op. Rens rosenkålene og skær dem i halve. Svits dem på samme pande i lidt olie, indtil de tager farve. Tilsæt finthakket hvidløg og rør det godt rundt.

Hæld baconen tilbage til kålene og hæld fløde over. Lad det koge i et par minutter. Smag til med salt og peber.

Drys de to slags ost over og sæt panden i ovnen ved 190 grader i 10 – 15 minutter, indtil fløden er kogt lidt ind og osten er gylden.

Jeg er sikker på retten kan laves vegetarisk ved at bruge champignons i stedet for bacon. Det prøver jeg ved lejlighed. I skal nok høre om det.

Skriv et svar