Det her endte med at blive en rigtig fusionsret. Det startede med, at der var tilbud på rigtig store portobellosvampe. Dem ville jeg selvfølgelig fylde noget i. Jeg havde en ide med noget hakket oksekød, og da min mand og jeg havde snakket lidt frem og tilbage, blev det til denne ret – og jeg tror, en ny klassiker er født.
Ingredienser:
300 g hakket oksekød
1 æg
salt, peber
1 jalapeno
1 tsk oregano
½ dl mælk
3 store portobellosvampe
6 pæne skiver bacon
En lille håndfuld revet ost
Kartoffelmos af:
2 mellemstore kartofler
½ løg
2 fed hvidløg
20 g smør
Rens svampene og fjern stilk og lameller, så der er plads til fyldet. Læg dem i et ildfast fad.
Rør farsen sammen af oksekød, æg, mælk, salt, peber, oregano og finthakket jalapeno. Del farsen i tre dele og rul hver del til en “pølse” som lægges langs kanten af svampene, så der bliver et hul i midten. Stik to baconskiver ned i hullet, så de danner en slags væg.
Fyld nu hullet ud med kartoffelmos
og slut af med at drysse lidt revet ost på oksekødet.
Sæt fadet i ovnen ved 180 grader i 20 – 25 minutter, indtil kødet og svampene er gennemstegt og osten gylden.
Server f.eks. med hvidløgssmør.