Toastbrød

De fleste af de toastbrød, man kan købe i supermarkederne, er så kønsløse, at man lige så godt kan gnave i et stykke pap. Derfor har jeg valgt at bage det selv. Og ja, jeg ved, det er stadig hvidt brød, men der er både mere smag og fylde i, end i det færdigkøbte.

Ingredienser:

3 dl minimælk

25 g gær

550 g hvedemel – her kan man skifte noget af det ud med andre melsorter, hvis man synes

1½ tsk salt

½ spsk sukker

50 g blødt smør

1 æg

Start med at lune mælken og udrøre gæren i det. Kom så alle de andre ingredienser i og rør dejen på en røremaskine i 5 – 10 min, indtil dejen slipper skålens sider.

Lad dejen hæve lunt i 45 minutter, og form den så til et brød og læg den i en 3 liters form.

For at brødet kan få den rigtige firkantede toast-form, skal der låg på, og hvis man ikke har en form til at bage toastbrød i (det må jeg se at få købt), så kan man lægge et stykke bagepapir over og sætte et ildfast fad ovenpå. Det er ufikst, men det virker.

Lad nu brødet hæve i 45 min. mere, hvorefter det sættes i ovnen – med det ildfaste fad ovenpå – ved 210 grader i 30 min.

Herefter tages brødet ud af formen og køler af på en rist.

 

Skriv et svar