Tripple cooked chips

Eller pommes frites kunne man også kalde dem. Heston Blumenthal har fundet ud af, hvordan man får perfekt sprøde pommes frites. Det passer. Jeg må indrømme, at det er ikke hver gang, vi får pommes frites, at det er efter denne opskrift, for den er temmelig tidskrævende. Men hvis det skal være ekstra godt, såeee….

Alt, hvad man skal bruge, er nogle store – og jeg mener rigtig store – kartofler, og så nogle liter olie til stege i.

Start med at skrælle kartoflerne og skære dem ud i stave.

Læg dem i koldt vand i ca. 5 min. og skift vandet på halvvejen.

Kog kartoffelstavene i vand i ca. 15-20 min., indtil de er helt møre. Tag dem op og køl dem af. Eftersom de er kogt, er det lidt svært at få dem alle sammen op hele, men så bliver der bare flere sprøde ender.

Lad dem tørre og køle af, til de er helt kolde. Heston siger, at man skal sætte dem en time i fryseren, men det har jeg altså ikke plads til i min fryser, så de må nøjes med køkkenbordet.

Varm olien op til ca. 130 grader og kog kartoffelstavene, indtil de begynder at få en lille smule skorpe, men de må ikke blive for mørke endnu.

Så køles de af endnu en gang, og nu hvor de skal koges den sidste gang, skal olien være ca. 170-180 grader varm, for nu skal de have den sprøde skorpe.

Drys med lidt salt inden serveringen. De er altså gode. Evt. med hjemmelavet remoulade.

 

Skriv et svar