Vi skulle jo have noget tilbehør til den kinesiske pork belly, og ris var meget nærliggende. Jeg havde købt en svampeblanding og tænkte, at det måske kunne gøre de løse ris lidt mere interessante.
Ingredienser:
1½ dl basmati ris
1 alm. løg
1 rødløg
3 fed hvidløg
En god portion blandede svampe
4 dl grønsagsbouillon
Evt. lidt salt
Olie til stegning
Hak løg og hvidløg og steg det i olien, uden at det tager farve.
Børst svampene og skær dem i mindre stykker og læg dem på panden til løgene. Lad det stege et par minutter. Alle svampe kan bruges. Jeg havde købt en blanding af shi-take, bøgehatte og gule østershatte.
Tilsæt risene og rør det godt sammen og hæld bouillon over.
Lad det koge under låg ved svag varme i en halv times tid, indtil risene er møre. Smag til med lidt salt, hvis der ikke er salt i bouillonen.
Kan serveres til gryderetter, eller til Kinesisk pork belly.