Forårsruller med oksekød

Det er lidt bøvlet, men det er bestemt besværet værd selv at lave forårsrullerne. Næste gang vil jeg dog købe rigtig forårsrulledej, for den dej jeg brugte her var en filo-agtig dej, som blev rigtig sprød – jeg vil næsten sige – for sprød til forårsruller.

Ingredienser:

1 pk forårsrulle- eller filodej

400 g hakket oksekød

½ spids- eller hvidkål

en god håndfuld bønnespirer

salt, peber

evt. lidt chili

soyasauce

1 l olie til stegning

Brun kødet på en pande i lidt olie. Krydr med salt og peber og evt. chili. Steg den fintsnittede kål med i et par minutter og tilsæt så bønnespirerne. Smag til med soyasauce. Lad fyldet køle lidt af, inden rullerne fyldes.

Her var det så, at jeg havde købt nogle færdige dejplader, som jeg egentlig ville bruge til tyrkiske börek.

Men da det nu var forårsruller, jeg skulle lave, og da dejen jo lå der, var det nærliggende at bruge den.

Jeg skar dejen ud i passende stykker og lagde lidt fyld på hvert stykke, hvorefter jeg rullede dejen sammen om fyldet.

Olien blev varmet op i min dybeste stegepande, som faktisk er en wok, og rullerne blev stegt heri, indtil de var pænt gyldne over det hele. Og rigtig sprøde.

Jeg serverede dem med krydrede ris, soyasauce og sød chilisauce.

Skriv et svar