Confit de Canard

Det her er vist noget af det mest franske (og fedtede) man kan forestille sig. Der skal bruges meget andefedt, men det er kun til tilberedning og opbevaring. Når man skal spise andelårene, steger man dem kun i det fedt, der lige hænger ved. Resten af fedtet kan gemmes og er aldeles lækkert at brase kartofler – eller måske sautere nogle grønsager i.

Ingredienser:

4 andelår

680 g andefedt (to glas fra Irma)

3 fed hvidløg

2 stilke frisk rosmarin

Skallen af en usprøjtet citron

1 spsk salt

1 spsk sukker

½ tsk friskkværnet peber

Det tager to dage at lave retten, men som jeg plejer at sige – heldigvis behøver man ikke stå og kigge på den hele tiden. Det meste af tiden passer den sig selv.

Start med at blande revet citronskal, hakket hvidløg og rosmarin sammen med salt, sukker og peber.

Hvis der er  fjerstubbe på andelårene, pilles de af. Det kan gøres med en lille pincet.

Gnid andelårene godt med krydderiblandingen og læg dem i en frysepose i køleskabet til dagen efter.

Dagen efter tager man sit andefedt og kommer det i en gryde og smelter det. Jeg brugte to af disse glas, som jeg havde fundet i Irma.

Tag andelårene ud af fryseposen og tør det meste af krydderierne af, før lårene lægges ned i gryden. De skal være dækket af fedtet.

Nu skal de så passe sig selv og simre i 3 – 3½ time. Jeg satte gryden i ovnen ved 90 grader. Så er man sikker på, at temperaturen ikke bliver for høj. Fedtet skal ikke koge – det er jo ikke friturestegning.

Efter 3 – 3½ time er kødet meget mørt.

Lårene fiskes forsigtigt op af gryden og lægges i en skål – eller man kan bruge et glas som jeg gjorde her.

Så sies andefedtet, og det hældes over lårene, så de er helt dækkede. Sættes i køleskabet

Nu kan de holde sig – ikke uendeligt – men længe – hvis man kan lade dem stå. Når man skal bruge dem, tager man lårene op af fedtet og steger dem 10-15 min i ovnen – eller på en stegepande i det fedt, der nu lige sidder på dem. Det giver rigtig sprødt skind. Og som sagt – gem andefedtet – det kan bruges til at stege alverdens ting i.

 

 

Skriv et svar