Bagt blomkål

Jeg fortsætter min søgen og mine forsøg med at tilberede grønsager, for at gøre dem lidt interessante. Det lykkedes så ikke denne gang, men jeg fortæller om det alligevel.

Her skal man bare bruge et blomkålshoved, lidt olie, en smule rasp og parmesan og lidt smeltet smør.

Bladene fjernes fra blomkålshovedet, og det lægges i en gryde (der kan gå i ovnen) med lidt olie i bunden.

Der lægges låg på gryden, og den sættes i ovnen ved 200 grader i en halv times tid, indtil kålen er mør.

Tag låget af og drys med rasp, blandet med parmesan og dryp lidt smeltet smør over. Sæ gryden tilbage i ovnen i ca. 10 minutter, indtil raspen er blevet gylden.

Det var, som sagt, ikke de vises sten, jeg havde fundet denne gang. Denne tilberedning gjorde meget lidt for blomkålen. Så næste gang nøjes jeg med at koge blomkålshovedet på normal vis i en gryde med vand.

Skriv et svar