Gratinerede grønne asparges

De fedtforskrækkede bedes kigge væk. Ellers vil de få det dårligt af bare at læse denne opskrift. Det er en glimrende måde til at gøre en ellers sund grønsag meget usund. Jeg elsker både asparges og smeltet ost, men jeg må indrømme, at jeg ikke er den store fan af den her smagssammensætning, men nu kommer opskriften altså alligevel. Der er jo forskel på smag og behag.

Ingredienser:

2 bundter grønne asparges

2 dl fløde

1 spsk hakket persille

1 tsk hvidløgspulver

Salt og peber efter smag

1 dl revet cheddar eller emmentaler eller en blanding

Ca. 1 dl revet cheddar eller emmentaler eller en blanding til at drysse ovenpå

De grønne asparges skylles og det nederste knækkes af. Så lægges de i et ildfast fad.

Fløde. den ene dl revet ost og krydderierne blandes og hældes over.

Så drysses den sidste dl revet over,

og hele herligheden sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. Server med brød til.

Aspargesene smagte godt. Det samme gjorde den varme ost, men de to ting passede ikke rigtig sammen. De kunne i hvert fald ikke rigtig komme overens i min mund.

 

Skriv et svar