Lasagne

Ja, hvorfor ikke. Min lasagne er ikke noget jeg køber i en papæske, eller noget, jeg stykker sammen af diverse halvfabrikata. Den er lavet fra bunden – og det kan smages.

Ingredienser:

Til kødsovsen:

500 g hakket oksekød

2 skalotteløg

3 fed hvidløg

Olie til stegning

salt og peber

1 dåse flåede tomater

1 dl rødvin

1 kvist frisk timian (eller ½ tsk tørret)

3 stængler frisk oregano(eller 1 ½ tsk tørret)

1 dl oksebouillon

½ portion pasta, rullet ud til lasagneplader

Til Bechamelsaucen:

50 g mel

5 dl mælk

50 g smør

salt, peber, revet muskatnød

evt. osteterninger

Friskrevet parmesan

Kødet brunes godt i olie ad flere omgange, så der ikke kommer for meget i gryden, for så koger kødet i stedet for. Det tages op, og hakket løg og hvidløg kommes i lidt olie i gryden og får lov at svitse klare. Så lægges kødet tilbage sammen med salt, peber, tomater, skåret i mindre stykker, rødvin, bouillon og krydderurter.

Årsagen til, at jeg ikke bruger en dåse hakkede tomater, men en dåse hele flåede, som jeg selv skærer i stykker, er, at en dåse hakkede tomater på mig virker som et affaldsprodukt – tomaterne var ikke gode nok til at bruge hele, så man skjuler det ved at hakke dem. (Det er måske bare min forestilling, men sådan er det).

Nu skal gryden gerne stå og simre en times tid – og gerne tre. Sovsen bliver kun bedre af at stå og småsimre så længe som muligt.

Imens kan man lave sin bechamel-sauce. Det er normalt noget med, at man smelter smør og rører mel ud, tilsætter mælk og krydrer det – før man evt, tilsætter ost.

Nu er det så, at jeg trækker min Magimix Cook Expert frem igen. Jeg putter alle ingredienserne til saucen ned i skålen på en gang,

og sætter maskinen til at køre 9 minutter på 95 grader.

Ni minutter senere er der bechamel. Man kan, hvis man vil, tilsætte ostetern gennem hullet i låget, og så lade maskinen køre nogle minutter, imens osten smelter.

Så lægger man en lille smule bechamel-sauce i bunden af et ildfast fad. Ovenpå lægger man pasta, og så kødsovs. Så pasta igen og kødsovs osv, indtil det hele er brugt. Så hælder man resten af bechamel-saucen over og drysser med friskrevet parmesan.

Fadet sættes i ovnen ved 180 grader varmluft i 30 min., indtil osten på overfladen er gylden.

Lad lasagnen hvile et kvarters tid, når den er taget ud. Den er alt for varm lige fra ovnen, og den samler sig, så den bliver meget lettere at tage af, uden at den falder fra hinanden.

Server friskrevet parmesan til at drysse over.

Skriv et svar