Grillet ball-tip

Jeg har mange gange set dette stykke kød i køledisken, men har ikke rigtig turdet købe det, fordi jeg ikke vidste, hvordan det skal tilberedes. Men nu fandt jeg et stykke på tilbud, og nu skulle det prøves.

Ball-tip er en amerikansk udskæring, som først for nylig er dukket op herhjemme. Jeg googlede lidt, og endte med at vælge at grille den, og det er ikke sidste gang, jeg køber sådan et stykke kød.

Jeg havde ca. 1 kg. ball-tip

Den fik lidt groft salt og peber, og så blev dan lagt på grillen ved indirekte varme ved ca. 180 grader omkring 3 kvarter, til den havde en kernetemperatur på 55 grader.

Herefter blev den hurtigt brunet ved direkte varme, og så fik den lov at ligge i 5 min.,  før den blev skåret i skiver.

Det var overraskende mørt og fuldt af smag, men jeg har tænkt på, at næste gang, jeg skal lave sådan en, skal jeg prøve at putte det i sous vide’n i nogle timer og så hurtigt brune den på grillen til sidst, men det forsøg kan vi jo komme tilbage til.

Skriv et svar