Cognac-pebersauce

En rigtig dejlig sauce er også cognac-pebersaucen, som laves lidt efter samme fremgangsmåde som whiskysaucen – selvfølgelig bare med cognac. Og mængden af alkohol er den samme.


Portionen rækker til to – tre personer (igen alt efter sovsegrise-niveauet)
Essens:
1 dl. Cognac
¼ dl rødvin
1 tsk let knuste grønne eller røde peberkorn
Dette koges ind til ca. halvdelen, sies og gemmes til senere.

Selve Saucen:
1 dl cognac
1 spsk rød balsamicoeddike
1 dl god oksefond
2½ dl fløde
Knuste røde eller grønne peberkorn.

Salt

Evt. en smule kulør

Cognac og eddike lunes og der sættes ild til det – ikke under emhætten. Lad det brænde, til der ikke er flere flammer.


Tilsæt oksefond og essens og lad det koge lidt ind, inden fløden tilsættes. Styrken på saucen er afhængig af, hvor meget essens, man tilsætter.
Til sidst smages til med knuste røde eller grønne peberkorn og evt. lidt salt efter smag. Min sauce fik en lidt kedelig farve, så jeg gav den lige et lille dryp kulør.

Skriv et svar