Basilikumpesto

Den her pesto har jeg somme tider foræret væk i gave –  en gave, som altid er blevet modtaget med stor glæde. Hvis jeg serverer den for gæster, er der aldrig noget tilbage. Jeg har i hvert fald aldrig prøvet at lave for meget.
Det er vist oprindelig en ”Pesto alla Genovese” , men det gør den ikke ringere.
Jeg må indrømme, at jeg ikke har tålmodighed til at støde det hele i en morter, som man jo egentlig skal, hvis det skal være helt autentisk, men min ”hakkesnitte-maskine” aka foodprocessor virker ganske fortrinligt til formålet.

Man skal bruge:
En pose pinjekerner
1 fed hvidløg (eller 2, hvis man kan lide hvidløg)
75 – 80 g parmesan
Masser af frisk basilikum (mindst 1 af de små potter– og gerne mere)
God olivenolie
Evt. salt

Start med at riste pinjekernerene på en tør pande til de er fint gyldne.

Når de er kølet af puttes de i foodprocessoren og hakkes.Så tilsættes parmesan

i mindre stykker og hvidløgsfed.

Det hele hakkes, indtil det er så fint som muligt, hvorefter man tilsætter basilikum og kører med maskinen igen, indtil der er nok basilikum i, til det har en fin grøn farve.


Så tilsætter man olivenolie i en tynd stråle, mens maskinen kører, indtil man synes, konsistensen er passende.

Det skal ikke være alt for tyndtflydende. Smages evt. til med lidt salt. Parmesanen er ret salt i sig selv, så man skal være lidt forsigtig.

TIPS
Pinjekernerne kan byttes ud med andre former for nødder, hvis det er det, man har i huset
Hvis man får besøg af gæster med nøddeallergi, kan man med fordel udskifte pinjekernerne med udblødte og kogte hvide bønner, uden det går ud over smagen.

Skriv et svar