Sous vide

Ja, sådan en har jeg da også været nødt til at anskaffe. Jeg hørte så meget om den, og snakkede sikkert meget om den, og så var jeg så heldig at få en i julegave for et par år siden.

Det har jeg så heller ikke fortrudt. min model er en SousVide Supreme – en såkaldt “vandbadsudgave” i modsætning til den udgave, som består af en stav, man stikker ned i en gryde eller anden beholder.

Jeg er meget glad for min, fordi den er helt lukket – nærmest en “pakkeløsning”, og jeg skal ikke selv skaffe et kar, der passer.

Sådan ser den ud indeni.

Sådan et apparat er uovertruffet til at lave de knap så møre kødudskæringer meget mere møre, idet man bare forlænger den tid, der befinder sig i “badet”.

Også helt fin at have, hvis man ikke lige ved, hvornår ens gæster kommer – eller evt. hvor mange bøffer, der er brug for . Stressen er væk, for kødet ligger bare og har det fint – og når så gæsterne kommer, skal det lige vendes en gang på en meget varm pande eller grill, så det får en fin stegeskorpe.

Jeg bruger den også, når jeg skal blanchere grillpølser. Den holder nemlig temperaturen +- ½ grad.

Den er rigtig god – men en sous vide kræver næsten, at man også har en vacuumpakker. Det er ikke strengt nødvendigt, da man kan bruge lynlåsposer, men det er nemmere at fjerne luften maskinelt.