Vildsvinepate

En pate er altid god til enten frokost, forret, eller såmænd til madpakken. Jeg havde købt en vildsvinekølle for et stykke tid siden. Den lå i fryseren og jeg kunne ikke rigtig se mig ud af at få den brugt, så jeg tøede den op og lavede den til pate. Jeg fjernede selvfølgelig lårbenet først.

Ingredienser:

1600 g vildsvin

500 g røget bacon

300 g svinelever

2 løg

100 g kantareller

10 g smør

½ dl cognac

2 kviste timian

2 fed hvidløg

salt, peber

2 æg

2 dl rødvin

1 tsk revet muskat

1 tsk stødt koriander

2 tsk salt

tynde baconskiver til foring af formen

Gør først kantarellerne rene og svits dem i smør sammen med hvidløg og timiankviste. Hæld cognac over og lad det koge væk. Kom lidt salt og peber på.

Lad det køle af, og hak det ret fint med en kniv.

Hak vildsvin, bacon, lever og løg gennem kødhakkeren og bland med æg, rødvin, kantarelblandingen og krydderierne. Rør det godt sammen.

Beklæd en eller to postejforme med tynde baconskiver,

og fyld farsen i. Læg til sidst et par skiver bacon ovenpå.

Bag pateen i en 180 grader varm ovn i 1,5 – 2 timer, alt efter hvor stor formen er.

Lad pateen køle af til næste dag, før den tages ud af formen og skæres i skiver.

 

 

 

 

Skriv et svar