Marokkanske kødboller i tagine

Kødboller har jo som bekendt mange nationaliteter, og da jeg ikke så tit får brugt min tagine, så benyttede jeg lejligheden til at lave marokkanske kødboller denne gang.

Ingredienser:

Kødbollerne:

500 g okse- eller lammekød (eller en blanding)

½ revet løg

2 revne fed hvidløg

2 tsk paprika

1 tsk stødt spidskommen

½ tsk stødt kanel

½ tsk cayennepeber

½ dl finthakket persille

salt og peber

olie til stegning

Saucen:

Lidt olie til stegning

1 skivet løg

1 dåse flåede tomater

3 fed hakket hvidløg

2 tsk stødt spidskommen

1½ tsk paprika

½ tsk stødt kanel

½ tsk cayennepeber

3 spsk hakket persille

Rør ingredienser til farsen godt sammen og tril den til små runde kødboller.

Brun dem i lidt olie i bunden af taginen. De skal ikke steges færdige, for de koger videre i saucen.

Tag kødbollerne op og brun det skivede løg i panden.

Bland de øvrige ingredienser undtagen persillen i og kog det i ca 5 minutter. Læg kødbollerne i saucen.

Sæt låget på taginen og lad det simre i en halv times tid.

Drys til sidst med hakket persille og server med marokkansk brød.

Skriv et svar