Syltede rosenkål

Der var tilbud på rosenkål, men vi kunne ikke nå at få dem allesammen spist, før de blev dårlige, så for at det ikke skulle ske, har jeg prøvet at sylte nogle af dem. Man kan jo nærmest sylte alting, så hvorfor ikke også rosenkål. Jeg har igen valgt at sylte uden sukker, for jeg har fundet ud af, at det mange gange smager lige så godt som grønsager, der er syltet med sukker, og så kan man jo lige så godt undvære sukkeret, hvis det ikke er strengt nødvendigt.

Ingredienser:

500 g rosenkål

En skål vand med et par tsk salt i

2 fed hvidløg

2 chilipebre (jeg havde nogle hjemmedyrkede gule)

Evt. et par syltepebre, men det kan udelades, hvis man ikke har.

½ l eddike

½ l vand

3½ spsk havsalt

Rens rosenkålene og skær dem over på langs.

Læg dem i en skål med saltvand og lad dem ligge der i 15 minutter.

Dryp dem af og fyld dem på rene, skoldede glas sammen med hvidløg, chili og evt. peber.

Kog vand og eddike og opløs saltet heri. Hæld den varme lage over rosenkålene og luk glassene med det samme.

De skal lige have lov at trække et par uger, men så kan de spises som alternativ til pickles. De kan også bruges som et dansk islæt til tapas.

 

Skriv et svar